Güzel Yaşam, Tüm Yazılar

Herkese Bizden “Bir Hikaye, Bir Dilek & Bir Hediye”

Geçen seneden beri Öğretmenler Günü, Yılbaşı, Dönem Sonu gibi özel günlerde Ali’yle öğretmenlerine minik hediyeler hazırlıyoruz. Bazen köyden topladığımız çiçekleri kurutup kitap ayracı gibi şeyler yaptık, bazen minik dilek veya teşekkür kartları hazırladık. En sonuncusunda Ali tek tek herkesin ismini yazmak istedi. Ben yazdım, o baka baka benzetmeye çalıştı. İpler, süsler bir şeyler… Bazen de Ahmet’le birlikte kurabiye yaptılar, sonra ikimiz minik minik paketledik. 

Sözde başkalarını mutlu etmek için hediye yapıyoruz ama çoğu zaman yaparken biz daha çok mutlu oluyoruz. Bu hafta da öğretmenlere yeni yıl hediyesi hazırlayalım istedik.

Hava teması ile kuruyan seramik hamuru aldık. Hamuru merdane ile Ali açtı. Yılbaşı ağacı ve kurabiye adam kalıbı aradık ama bulamadık. Biz de şişe kapağını kalıp olarak kullandık ve minik yuvarlak hamurlar hazırladık. Her birine birer delik açtık. Bu şekilde 2 gün kadar kurumaya bıraktık.

Hamur bu. 500 gramlık 2’li paketi 60-70TL. Oyun hamuru gibi elimizle şekil verip kurumaya bıraktık. Kendi kendine sertleşti, fırınlamadık.

Sonra ben hepsine akrilik boya ile desenler yaptım. Daha kolay olsun derseniz seramik yüzeye boyayan kalemler de var. 1 paketten dünya kadar şey yaptık. Diğer paketiyle de kendime yüzük, kolye için minik kaseler yapmayı deneyeceğim. 🙃

Ben desenleri yaparken Ali de kendine yapıp kuruttuğu diğer şekilleri boyadı. Sonra vernikledik. Deneyecekseniz sprey vernik daha kolay olur. Biz de sprey yoktu, fırçayla sürdük. Ardından birlikte ipler geçirip bağladık. Bzi yaparken kolye ucu, anahtarlık veya yılbaşı ağacına süs olarak düşündük ama artık kim nasıl isterse kullanır. 🙂

Bir de Tırtıl Kids için bu hafta tasarladığım bir dijital hediye vardı. “Yeni Yıl Dilekleri Kavanozu” Onun çıktısını aldık, Ahmet’le ikisi tek tek hepsini kesip delgeçle deldiler. Ben de iplerini hazırladım. İpleri geçirip bağlayıp kartları katlayarak bu kırmızı kutuya doldurduk. 

Hediyenin linkini buraya da bırakıyorum. Dilerseniz siz de çıktı alıp bizim gibi dilek kavanozu hazırlayıp, sevdiklerinize güzel dilekler ikram edebilirsiniz. Bu yıl geç kaldık derseniz, seneye de kullanabilirsiniz. Gerçi güzel dilekler dağıtmanın zamanı olmaz. 🙂 Biz de tasarımı zamansız yaptık. İndirmek için tıkla!

Ali hediye vermeyi gerçekten çok seven bir çocuk. Bu hediyeye başladığımızda 12-15 öğretmeni için hazırlıyorduk. Yaparken dedi ki “Ben diğer öğretmenlere de vericem”, “Olur” dedim. “Bir de aşçı ablalara da verelim” dedi. “Bir de Hasan Bey var okulda, bazen bize merdiven getiriyor, ona da hazırlayalım” dedi. Yetmedi “İlkokul öğretmenleri” de olsun dedi. 🙂 “Sınıftaki çocuklara da yapalım” dedi. “Kaç çocuk var?” dedim, “Bilmiyorum her gün değişiyor” dedi 🙂 “Bahçede büyük sınıflardan bir abla bir kere burnumu sildi, ona da verelim mi?” dedi. “Peki” dedim.

70 küsür tane seramik süs ve dilek kartı hazırladık. Dün gece yarısına kadar masada ip geçiriyorduk. Ali arada enteresan projelerle ortalığı daha da hareketlendirdi tabi. 🙂 Bir yandan çay sohbet, bir yandan müzik, makara kukara derken yorulduk ama yine çok eğlendik. 

Bunu yapmak zorunda değildik ama yaptık. Çünkü öncelikle ben kraft işlerden zaten inanılmaz keyif alıyorum. Bunları yaparken Ali dünya kadar şey öğreniyor, gözlemliyor, dahil oluyor, deniyor. Bazen işler yolunda gitmiyor, birşey kırılıyor, yırtılıyor. O vakitlerde de çözüm bulmayı, bazen de vazgeçmeyi öğreniyor.

Ve bence en önemlisi vermeyi, hediyeleşmeyi, birilerini mutlu etmeyi öğreniyor. Ayrıca bonus olarak ailecek çok güzel zaman geçirmiş oluyoruz. 

Dün öyle bir an yaşandı ki gözlerim doldu. Ahmet ip kesiyordu, Ali dikkatle bir şeyler boyuyordu. Herkes işinde gücünde ve çok ciddi. Fonda Aşık Veysel türküleri… Aklıma rahmetli babam geldi. “Ali dedim, büyük bir çocuk olduğunda, abi, baba olduğunda bu akşamı hep hatırla olur mu, hiç unutma!”, Kafasını işinden kaldırmadan “Tamam” dedi, boyamaya devam etti.

Bu anlara binlerce şükür olsun. 2023’te de böyle küçük anların büyük mutluluklarını yaşamaya devam ederiz umarım.

Bu minik hikayemizle herkese harika bir yıl dileriz. Çok sevildiğiniz ve sevdiğiniz, sağlık dolu bir yıl olsun. Herşey gönlünüzce olsun.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir