Dijital Kütüphane, Tüm Yazılar, Yoga

Çocuk Yogası Kartları

Çocuk yogası eğitmeni olarak eğitimimi tamamladıktan sonra öğrendiklerimi çocuklara daha kolay aktarabilmek adına yaptığım şeylerden biri kaynak kitaplar, yoga kartları, benzer ürün ve malzemeleri araştırmak oldu. Zaman içerisinde birçok şey birikti, çoğunu severek kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum. Hem bir anne olarak evde çocuğumla yoga yaparken, hem de derslerde çok faydalandım. Eğitmenseniz siz de derslerinizde öğrencilerinizle, ebeveynseniz evde çocuğunuzla yoga yaparken kullanabileceğiniz kaynak, kitap ve materyallerin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Umuyorum siz de severek kullanırsınız. Bu yazıda Çocuk Yogası Kartlarını anlatacağım. Diğerlerini bu yazının sonundaki linklerden okumaya devam edebilirsiniz.

­­Çocuk Yogası Kartları

Ders vermeye başladığım zamanlardan beri hemen hemen her ders çocuk yogası kartlarını kullanıyorum. Çünkü çocuklara ders sırasında sözlü anlatım ve pozu göstermenin yanısıra kartlar ile göstermek çok keyifli oluyor ve dersin akışını kolaylaştırıyor. 

Kartları nasıl kullanacağınız tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Yoga eğitmeniyseniz ders akışında kullanabilir ya da çocuğunuzla bu kartlardaki görselleri taklit ederek yoga yapabilirsiniz. Hatta siz hiç birşey yapmasanız bile çocuklar kartlardaki çizimleri kendileri inceleyip hareket ediyorlar zaten. Kendi oğlum Ali’de bunu sıkça tecrübe ettim.

Şimdi sevdiğim kart setlerinden birkaçını sizinle paylaşayım.  ­

Yoga Güncesi Kartları: Çocuklar ve Yetişkinler için Yoga ve Aktivite Kartları, 40 Adet

Yoga Mini Kids Kartları
­
Uzay teması için hazırlanmış, bez kesesinde minik yoga kartları, 18 Adet

­
Yoga Mini Kids Kartları 2
­
Eşli Çocuk Yogası Kartları, bez kesesinde minik yoga kartları, 18 Adet

Monkinya Kartları
­
Karakter tasarımlarını ve çizimlerini benim yaptığım, 4 farklı kategoride hazırlanmış, hafıza oyunu seti, 48 Adet

One Mindful World Kartları
­
Etsy’de OneMindfulWorld dükkanında satılan dijital yoga kart seti. Linke tıklayarak dükkanı ve ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Seval Yılmaz Ardal Yoga Kartları
­
Ve son olarak benim çocuklara hediye olarak tasarladığım “Çocuklar için Her Gün 10 Dakika Yoga Seti Kartları, 8 Adet. Dijital olarak ücretsiz indirmek için linki tıklayabilirsiniz.

Umuyorum paylaştığım kaynaklar sizin için faydalı olur. Yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiyle kalın.
Seval

Diğerlerini okumak için tıkla!
https://sevalyilmazardal.com/2021/09/22/cocuk-yogasi-kitaplari/
https://sevalyilmazardal.com/2021/09/22/cocuk-yogasi-urunleri/
https://sevalyilmazardal.com/2021/09/22/cocuk-yogasi-icin-youtube-kanallari/

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

5 Yorumlar

  1. […] yazı serisinin 1. bölümü olan “Kartlar” yazısını okumak için tıkla: https://sevalyilmazardal.com/2021/09/21/cocuk-yogasi-icin-kaynaklar-1-kartlar/Çocuk yogası eğitmeni olarak eğitimimi tamamladıktan sonra öğrendiklerimi çocuklara daha […]

  2. […] Önceki makaleÇocuk Yogası KartlarıSonraki makaleÇocuk Yogası Ürünleri […]

  3. […] Çocuk Yogası için Kaynaklar 2 – “Kitaplar” – Seval Yılmaz Ardal – Çocuk Yogası Kartları […]

  4. […] Umuyorum paylaştığım kaynaklar sizin için faydalı olur. Yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiyle kalın.SevalDiğerlerini okumak için tıkla!https://sevalyilmazardal.com/2021/09/21/cocuk-yogasi-kartlari/https://sevalyilmazardal.com/2021/09/22/cocuk-yogasi-kitaplari/https://sevalyilmazardal.com/2021/09/22/cocuk-yogasi-urunleri/ […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir