Güzel Yaşam, Tüm Yazılar

Yeni Yıl Eylül’de başlar!

Yılın son çeyreğine girmemize rağmen, Eylül size de bir şeylerin sonunu değil, yeni başlangıçları çağrıştırmıyor mu? 

Ben Eylül deyince hep yılın başı gibi hissediyorum. Bunda çocukluk hatıralarımdaki “Mevsimler Panosu”nun etkisi büyük. Hani ilkokulda, sınıfın arka duvarında boylu boyunca “Sonbahar-Kış-İlkbahar-Yaz” diye yatayda yan yana sıralanmış o tablo. Bir zaman çizgisi gibi ilk sırada Eylül ve sonda Ağustos. 

Tahmin ediyorum ki benim gibi hisseden çok arkadaşım var. Yani bazılarımız için yılbaşı aslında Ocak’ta değil, Eylül’de başlıyor.

Okulların açılmasıyla beraber gelen o eski heyecan… Çocukluğumdan kalan güzel hisler… Yeni kararlar almak, küçük veya büyük adımlar atmak… Hayatımızda bir şeyleri tazelemek için ideal bir dönem.

Bu yaz benim için çok kalabalık geçti. Baharın sonu gibi başlayan yoğunluk, Haziran’da İstanbul ziyaretimizle tavan yapıp, sosyalleşme anlamında Temmuz ve Ağustos’ta da hiç hız kesmeden devam etti. Sevdiklerimizle bir arada olmak gerçekten çok iyi geldi. Ama şimdi biraz da içe dönme, sakinleşme ve üretme zamanları gibi hissediyorum.

“Şurada biraz beklesin” dediğim işleri tamamlamak, aklımdaki bazı yeni fikirlere adım atmak ve bazı şeyleri de sonlandırmak istiyorum. Tüm bunları yapabilmek için gereken enerjiyi Eylül kendiliğinden getirdi zaten. 

Şimdi yaz boyunca aklımda biriken fikirler ve projelerle masamın başındayım; bilgisayarım, defterlerim, kalemlerim önümde ve kafamda türlü planlar… Sizinle paylaşmak istediğim çok şey var! Eylül’ün yarısı gelmiş olsa da, henüz bitmiş değil. Bu başlangıçlar ayının enerjisini kaçırmayın. İlla büyük planlar yapmaya gerek yok. Belki sadece daha huzurlu ve farkında olacağınız bir döneme niyet edersiniz.

Benim gibi yazarak çalışmayı sevenler için 3 yönlendirici başlıktan oluşan eğlenceli bir çalışma sayfası tasarladım. Aşağıdaki linke tıklayarak bilgisayarınıza/telefonuna indirebilir, çıktısını alarak yeni yılı/yeni dönemi planlayabilirsiniz.

Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Tıkla! Ücretsiz İndir!

Yılın bu döneminin bizlere sunduğu bu tazelikten faydalanmanızı, yolculuğunuzun verimli ve keyifli geçmesini dilerim.

Sevgiyle,
Seval
Eylül 2024

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir